Hapsedijk 8

 

In 1970 draagt Josephus Hendriks het bedrijf op Hapsedijk 6 (zie aldaar) aan zijn zoon.

Hij verhuist dan naar een nieuw gebouwd huis op Hapsedijk 8, waar hij tot 1974 blijft wonen.

Daarna verkoopt hij het aan een van zijn zonen.

 

Het huis op Hapsedijk 8 is gebouwd in 1969 door de familie Jo en Drika Hendriks-Willems.  Sinds januari 1979 woont hier hun zoon Huub en Door Hendriks-Huibers zij  hebben drie kinderen: Joris, Hilde en Erik.

Joris, Door, Hilde, Huub, Erik

De werktuigencoöperatie “Eendracht” UA.

Gevestigd op Hapsedijk 8.

De coöperatie bestaat sinds 1947. Het doel was gezamenlijke aankoop van machines, zodat boeren zelf geen grote investeringen hoefden te doen. Vroeger had nagenoeg elk dorp één soort van landbouw-werktuigencoöperatie, maar deze zijn na de komst van loonbedrijven geleidelijk verdwenen.

Eind jaren zestig werd een mestton aangeschaft. Het was een investering van 9000 gulden, terwijl er maar 4000 gulden in de kas was. De toenmalige Boerenleenbank verstrekte na veel overleg de lening. De bestuursleden waren aansprakelijk, maar alle leden, inclusief hun echtgenotes, werden gevraagd hiervoor een handtekening te zetten

Sinds 1979 heeft Huub Hendriks het beheer van de coöperatie.  Leden en niet leden kunnen gebruik maken van het machinepark. De klanten komen uit de gemeente, maar ook uit de buurt van Nijmegen, Oss/Schaijk tot aan Venray toe, om landbouwmachines te huren.